Consultancy Brussel

Home / Consultancy Brussel

Zoekt u een public affairs consultancy Brussel?

Wilt u zelf gaan lobbyen? Of liever het uiteindelijke aanspreken van beleidsmakers aan iemand anders overlat, een consultancykantoor zoals Better Europe Public Affairs kan u helpen met het bepalen van uw lobbystrategie.

Consultancy BrusselWat is Public Affairs eigenlijk?

Lobbyen is een onderdeel van een bredere Public Affairs-strategie. Dit is een brede term die verwijst naar allerlei activiteiten rondom het politieke besluitvormingsproces. U kunt denkne aan het volgen van wetgevingstrajecten en publieke campagnes. Maar ook het daadwerkelijk proberen te beïnvloeden en overtuigen van beleidsmakers (lobbyen).

Hoe werkt de Europese Unie?

Wellicht wordt u ineens geraakt door “nieuwe” regels uit “Brussel”. Regelgeving die een invloed heeft op uw organisatie, toegang tot de interne markt of die kansen creëert voor u en uw concurrenten. Of u weet dat de Europese Unie wetgeving over uw sector aan het voorbereiden is, maar niet met wie u moet spreken.

In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen in het debat. Meer informatie over het Brusselse besluitvormingsproces en de rol die u kunt spelen in de verschillende fases vindt u op deze website onder “presentaties“.

Over Better Europe

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten in en buiten Brussel. We hebben meer dan 13 jaar ervaring in het beïnvloeden van de Europese politiek. Wetgeving kan volgens ons altijd beter, door beleidsmakers beter duidelijk te maken wat de impact van (toekomstige) wetgeving is.

Wat kunnen we voor u betekenen?

We helpen u met een snelle scan van het speelveld. Maar ook met een overzicht van de mogelijkheden die er (nog) zijn om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken. Zo kunnen politici en ambtenaren betere keuzes maken. U zult zien dat ze open staan voor maatschappelijke input; uiteindelijk zijn ze gekozen om uw stem te laten horen.

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken.