European Affairs

Home / European Affairs

Wat is European Affairs?

European Affairs is net als Public Affairs een brede term die verwijst naar allerlei activiteiten rondom het politieke besluitvormingsproces. Denk aan het volgen van wetgevingstrajecten en publieke campagnes, maar ook het beïnvloeden van beleidsmakers (lobbyen).

Wie doet de lobby?

U kunt zelf uw volledige European Affairs strategie uitvoeren, maar ook het uiteindelijke aanspreken van beleidsmakers aan iemand anders overlaten. Een consultancykantoor zoals Better Europe Public Affairs kan u helpen met het bepalen van uw lobbystrategie.

European AffairsWellicht wordt u ineens geraakt door nieuwe Europese regels. Dat kunnen nieuwe of bestaande regels zijn, die een invloed hebben op uw organisatie, of uw toegang tot de interne markt. Misschien zijn het initiatieven die kansen creëeren voor u, of juist voor uw concurrenten. Of u heeft gehoord dat de Europese Unie wetgeving in uw sector aan het voorbereiden is, maar niet met wie u moet spreken. In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen in het debat. Wij geloven dat wetgeving altijd beter kan, door beleidsmakers beter duidelijk te maken wat de impact van hun keuzes is.

Waarom Better Europe?

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten in en buiten Brussel. We hebben meer dan 13 jaar ervaring in het beïnvloeden van de Europese politiek. We helpen u met een snelle scan van het speelveld en de mogelijkheden die er (nog) zijn om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken. Zo maken politici en ambtenaren betere keuzes. U zult zien dat ambtenaren en politici open staan voor maatschappelijke input; uiteindelijk zijn ze gekozen om uw stem te laten horen.

Tijd om de volgende stap te zetten

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken.

Meer informatie over het Brusselse besluitvormingsproces en de rol die u kunt spelen in de verschillende fases vindt u op deze website onder “presentaties“.