Lobby Europarlement

Home / Lobby Europarlement

Wat is het Europarlament?

Het Europees Parlament heeft 751 leden waarvan 26 uit Nederland en 21 uit België. Het is één van de belangrijkste Europese instellingen in Brussel en in Straatsburg (foto), en medewetgever naast de 28 lidstaten, ook wel bekend als de Raad van de Europese Unie. Om te slagen in Brussel zorgt u zeker voor een goede lobby Europarlement.

Lobby EuroparlementHeeft u hulp nodig bij het beïnvloeden van Europese wetgeving?

Of u nu zelf in Brussel wilt gaan lobbyen of het uiteindelijke aanspreken van beleidsmakers liever aan iemand anders over laat, een consultancykantoor zoals Better Europe Public Affairs kan u helpen met het bepalen van uw lobbystrategie.

Waarom wilt u gaan lobbyen?

Wellicht wordt u ineens geraakt door “nieuwe” regels uit “Brussel”. Dat kunnen nieuwe of bestaande regels zijn die een invloed hebben op uw organisatie, op uw toegang tot de interne markt of die kansen creëeren voor u of juist voor uw concurrenten. Misschien heeft u gehoord dat de Europese Unie wetgeving in uw sector aan het voorbereiden is. Maar u weet niet met wie u moet spreken. In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen. Daarbij hoort zeker een sterke lobby in het Europarlement.

Over Better Europe

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten in en buiten Brussel. We hebben meer dan 13 jaar ervaring in het beïnvloeden van de Europese politiek. In het begin van een lobbytraject helpen we u met een snelle scan van het speelveld. Ook brengen we in kaart wat de (resterende) mogelijkheden zijn om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken. Zo kunnen politici en ambtenaren betere keuzes maken.

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken.