Lobby Europees Parlement

Home / Lobby Europees Parlement

Lobby Europees Parlement

Wat is het Europees Parlament?

Het Europees Parlement heeft 751 leden waarvan 26 uit Nederland en 21 uit België. Het is één van de belangrijkste Europese instellingen in Brussel en Straatsburg (foto), en medewetgever naast de 28 lidstaten, ook bekend als de Raad van de Europese Unie. Om te slagen in Brussel zorgt u zeker voor een goede lobby Europees Parlement.

Heeft u hulp nodig bij het beïnvloeden van Europese wetgeving?

Of u nu zelf in Brussel wilt gaan lobbyen of het uiteindelijke aanspreken van beleidsmakers liever aan iemand anders over laat, een consultancykantoor zoals Better Europe Public Affairs kan u helpen met het bepalen van uw lobbystrategie, inclusief de lobby Europees Parlement.

Over Better Europe

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten in en buiten Brussel. We hebben meer dan 13 jaar ervaring in de Europese politiek. Een eerste stap is een snelle scan van het speelveld en het in kaart brengen van de lobbymogelijkheden die er nog zijn. Bijvoorbeeld om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken bij politici en ambtenaren. Zo kunnen ze betere keuzes maken.

Waarom lobbyen bij het Europees Parlement?

Wellicht wordt u ineens geraakt door “nieuwe” regels uit “Brussel”. Dat kunnen nieuwe of bestaande regels zijn die een invloed hebben op uw organisatie, of op uw toegang tot de interne markt. Of regels die kansen creëeren voor u of juist voor uw concurrenten. Misschien heeft u gehoord dat de Europese Unie wetgeving in uw sector aan het voorbereiden is, maar weet u niet met wie u moet spreken. In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen. Daarbij hoort zeker een sterke lobby Europarlement. Wij geloven dat wetgeving altijd beter kan, door beleidsmakers beter duidelijk te maken wat de impact van (toekomstige) wetgeving is.

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken.