Lobbyplan

Home / Lobbyplan

Een lobbyplan is een belangrijk concreet onderdeel van uw lobbystrategie. Wij kunnen u helpen met het schrijven van een lobbyplan.

LobbyplanWat staat er in een lobbyplan?

Lobbyen is een onderdeel van een bredere Public Affairs-strategie. Dit is een brede term die verwijst naar allerlei activiteiten rondom het politieke besluitvormingsproces. Denk aan van het volgen van wetgevingstrajecten en publieke campagnes, maar ook het beïnvloeden van beleidsmakers (lobbyen).

Waarom lobbyen in Brussel?

Wellicht wordt u ineens geraakt door “nieuwe” regels uit “Brussel”. Regelgeving die een invloed heeft op uw organisatie, toegang tot de interne markt of die kansen creëert voor u en uw concurrenten. Of u weet dat de Europese Unie wetgeving over uw sector aan het voorbereiden is, maar niet met wie u moet spreken. In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen in het debat. Wetgeving kan altijd beter, door beleidsmakers (politici en ambtenaren) duidelijk te maken wat de impact van hun keuzes is.

Wat doet Better Europe?

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten. We helpen u met een snelle scan van het speelveld en de mogelijkheden die er (nog) zijn om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken bij politici en ambtenaren, zodat ze betere keuzes kunnen maken.

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken.