Lobbystrategie

Home / Lobbystrategie

Een Europese lobbystrategie beschrijft wie u wanneer gaat spreken om de impact van Europese regels op uw organisatie duidelijk te maken. Wij kunnen u helpen met het schrijven van zo’n strategie.

LobbystrategieWat is lobbyen?

Uw lobby is een onderdeel van een bredere Public Affairs strategie. Dit is een brede term die verwijst naar allerlei activiteiten rondom het politieke besluitvormingsproces, van het volgen van wetgevingstrajecten en publieke campagnes tot het beïnvloeden van beleidsmakers (lobby).

Wellicht wordt u ineens geraakt door “nieuwe” regels uit “Brussel”. Regelgeving die een invloed heeft op uw organisatie, toegang tot de interne markt of die kansen creëert voor u en uw concurrenten. Of u weet dat de Europese Unie wetgeving over uw sector aan het voorbereiden is. Maar met wie moet u spreken? In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen. Wetgeving kan namelijk altijd beter, door beleidsmakers beter duidelijk te maken wat de impact van hun keuzes is.

Wat doet Better Europe?

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten. We helpen u met een snelle scan van het speelveld en de mogelijkheden die er (nog) zijn om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken. Zo helpt u politici en ambtenaren betere keuzes maken.

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken.