Public Affairs Europa

Home / Public Affairs Europa

Wat is Public Affairs?

Public Affairs EuropaPublic Affairs Europa is eigenlijk een heel brede term die verwijst naar allerlei activiteiten rondom het politieke besluitvormingsproces. Denk aan het volgen (monitoren) van wetgevingstrajecten en publieke campagnes, maar ook het beïnvloeden van beleidsmakers (lobbyen).

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten in en buiten Brussel. We hebben meer dan 13 jaar ervaring in het volgen en beïnvloeden van de Europese politiek.

Waarom lobbyen in Brussel?

Wellicht wordt u ineens geraakt door “nieuwe” regels uit “Europa”. Dat kunnen nieuwe of bestaande regels zijn die een invloed hebben op uw organisatie, op uw toegang tot de interne markt of die kansen creëeren voor u of juist voor uw concurrenten. Of u heeft gehoord dat de Europese Unie wetgeving in uw sector aan het voorbereiden is. Maar u weet niet met wie u moet spreken. In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen in het debat.

Wij geloven sterk dat wetgeving altijd beter kan, door beleidsmakers beter duidelijk te maken wat de impact van (toekomstige) wetgeving is. U zult zien dat ambtenaren en politici open staan voor maatschappelijke input; uiteindelijk zijn ze gekozen om uw stem te laten horen.

Wat kan Better Europe doen?

Gaat u zelf in Brussel lobbyen, of laat u het uiteindelijke aanspreken van beleidsmakers liever aan iemand anders over? Een consultancykantoor zoals Better Europe Public Affairs kan u helpen met het bepalen van uw lobbystrategie.

We helpen u met een snelle scan van het speelveld en de mogelijkheden die er (nog) zijn om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken bij politici en ambtenaren, zodat ze betere keuzes kunnen maken.

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken.