Lobby Europa

Home / Lobby Europa

Lobbyen bij de Europese Unie

Heeft u hulp nodig bij lobby Europa? Gaat u zelf in Brussel lobbyen of laat u het uiteindelijke aanspreken van beleidsmakers liever aan iemand anders over? Een consultancykantoor zoals Better Europe Public Affairs kan u helpen met het bepalen van de strategie voor uw lobby Europa.

Wat is lobbyen?

Lobbyen is een onderdeel van een bredere Public Affairs-strategie. Dit is een brede term die verwijst naar allerlei activiteiten rondom het politieke besluitvormingsproces. Denk aan het volgen van wetgevingstrajecten en publieke campagnes tot het daadwerkelijk proberen te beïnvloeden en overtuigen van beleidsmakers (lobbyen).

Hoe lobby ik in Brussel?

Lobby EuropaWellicht wordt u ineens geraakt door “nieuwe” regels uit “Brussel”. Dat kunnen nieuwe of bestaande regels zijn die een invloed hebben op uw organisatie. Of op uw toegang tot de interne markt, of regels die kansen creëeren voor u of juist voor uw concurrenten. Misschien heeft u gehoord dat de Europese Unie wetgeving in uw sector aan het voorbereiden is, maar weet u niet met wie u moet spreken. In welke fase deze regelgeving ook zit, het is nooit te laat om uw stem te laten horen in het debat. Wetgeving kan altijd beter, door beleidsmakers duidelijk te maken wat de impact van (toekomstige) wetgeving is.

Hoe kan Better Europe mij helpen?

Better Europe Public Affairs is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van Europese lobbytrajecten in en buiten Brussel, met meer dan 13 jaar ervaring in het beïnvloeden van de Europese politiek. We helpen u met een snelle scan van het speelveld en de mogelijkheden die er (nog) zijn om de impact van Europese wetgeving op uw organisatie duidelijk te maken bij politici en ambtenaren, zodat ze betere keuzes kunnen maken.

Contact opnemen

Neem contact op om vrijblijvend en vertrouwelijk uw situatie te bespreken. Meer informatie over het Brusselse besluitvormingsproces en de rol die u kunt spelen in de verschillende fases vindt u op deze website onder “presentations“.